Yang Yoga

Power Yoga is helemaal hip!

Power Yoga is afgeleid van de traditionele Ashtanga Yoga.
Veel mensen die Yoga eerst als “vaag” of “zweverig” beschreven, komen snel op hun woorden terug na een kennismaking met een lesje Power Yoga. Steeds meer mensen ontdekken yoga als een manier om hun geestelijke en lichamelijke balans terug te vinden. Het is een fantastische manier om tot rust te komen en tegelijk fysiek beter in vorm te raken.

Power Yoga is een echte sport! Poweryoga kent meer variatie in de lessen en houdingen. De volgorde van de verschillende oefeningen ligt namelijk niet vast, waardoor iedere sessie weer anders is Door de mix van houdingen binnen de Power Yoga en de kracht variaties maakt dat je spieren telkens op een andere manier gebruikt worden.

Door spieren te gebruiken die dat niet gewend zijn, of door spieren op een andere manier te gebruiken dan dat ze gewend zijn, zorgt ervoor dat de spieren geprikkeld worden om sterker en/of flexibeler te worden. Vaak begint een les met een lichte warming-up. In die tijd kun je niet alleen de spieren soepel maken, maar kun je ook beginnen de focus op te bouwen voor de houdingen die volgen. Na de warming-up, (en eventueel wat uitleg), volgen twee bekende reeksen oefeningen: de Zonnegroet A en B.

Vervolgens komt het echte Poweryoga gedeelte: een serie oefeningen in staande, zittende en liggende houdingen. Zoals eerder gezegd worden de houdingen in een flow na elkaar uitgevoerd, waarbij het ritme bepaald wordt door de ademhaling. Zo zorgt de fysieke inspanning ook voor een mentale ontspanning.

Uiteindelijk wordt de les afgesloten met een periode van ontspanning waarin je tot rust kunt komen. In deze periode herstel je weer helemaal van de inspanning, waardoor de oefeningen optimale resultaten kunnen bieden.