Yin Yoga

Waarom Yin Yoga?

Yin Yoga is een zachte weg naar meer flexibiliteit in je lichaam en kalmte in het hoofd. De zwaartekracht doet het werk en je lichaam geeft aan tot waar je mag gaan vandaag.

Yin Yoga is een langzame vorm van Yoga, die zich richt op het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Dit door houdingen lang vast te houden en de adem te gebruiken, zodat je op een zachte manier je grenzen leert verkennen. De grondleger van deze Yogastijl is de Amerikaanse Paul Grilley, die les geeft in Yoga en anatomie. In tegenstelling tot bij andere vormen van Yoga, heeft Yin Yoga een rustig karakter en is Yin Yoga bedoelt om goed je lichaam te voelen in de houdingen. Met aandacht in je lichaam, gevoel en in het moment zijn (mindfull). Dit betekent dat je in de houdingen vooral los laat. Om de effecten van Yin Yoga te vergroten, past Yin Yoga goed bij een dynamische vorm van Yang Yoga eventueel in combinatie met een andere sport.

Yin Yoga biedt waar de mens in deze tijd het meest behoefte aan heeft.  Tijd en ruimte om te voelen (een diepe ontspanning) zodat je er achter komt wat je nodig hebt in je dagelijkse leven.

 De lessen zijn voor iedereen, van elke leeftijd, met elk lichaam en met en zonder Yoga ervaring.

Wij je weten wat de lestijden zijn? Deze vind je hier